Icoane pe Lemn

Newsletter

M. SuciuNascuta la data de 01.06.1963, in localitatea Sânbenedic, jud. Alba, actualmente stabilita in Alba Iulia.

Urmeaza clasele V-XII, la Liceul de Arte Plastice din Cluj Napoca, pe care l-a absolvit in anul 1982.  Aici a deprins cunostinte despre pictura monumentala si bizantina, pe care le va pune in practica abia in anul 2000, la insitentele ieromonahului Inochentie Stoica si a maicii starete Gabriela, de la Manastirea "Sf. Ioan Botezatorul", din localitatea Strungari, judetul Alba. La acest lacas a pictat iconostasul, bolta portii principale de acces in manastire si mai multe icoane pe lemn, in stil neo-bizantin.

Din acest moment se dedica iconografiei pe lemn. Icoanele realizate ajung in mai multe colectii particulare din tara si strainatate (Germania, Finlanda, Austria, Italia, SUA si Canada).

De asemenea o parte din lucrari se gasesc in diverse lacase de cult ortodox din tara si din strainatate (Girbova de Sus, Blandiana, Schitul de la Blandiana , Ocna Mures - jud. Alba, Micasasa, Chesler si Medias - jud. Sibiu, Dublin - Irlanda).

Din 2003 expune permanent lucrari la cele doua Galerii de Arta Populara, ale Complexului National Muzeal "Astra" din Sibiu. Incepind cu anul urmator, la invitatia prof. univ. dr. Corneliu Bucur, directorul complexului, participa la Tirgul Creatorilor Populari din Romania, org
anizat anual de "Sfanta Marie Mare", la Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.
Din 2005 devine membru al Asociatiei Creatorilor Populari de Arta din Romania.

In anul 2006 expune in perioada 23.11 – 08.12 in cadrul Primariei Medias si cu ocazia sarbatorilor de iarna, in perioada 16.12.2006 – 07.01.2007 la Hotel Phoenicia din Bucuresti.


AcasăAcasă

Coş  

(gol)

Icoane noi

No new product at this time